Всеукраїнський конкурс юніорів з кулінарного мистецтва
Кращі учні Центру ПТО м. Житомира взяли участь у VII Всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, який відбувся на базі Київського національного університету культури і мистецтв 20-22 квітня 2016 року.
Кулінарний конкурс у КНУКіМ проходив за підтримки мережі еко-ресторанів «Батьківська хата» та Асоціації Кулінарів України (АКУ).
Учні також стали учасниками головної події – встановлення Двох Національних рекордів: «Найбільша кількість кухарів на одній локації» та «Найбільша кількість видів вареників» .
Яскравий флешмоб за участі студентів, знаних шеф-кухарів, відомих рестораторів, викладачів готельно-ресторанної справи, що з’їхалися з усієї України, вражав своєю масштабністю. П’ятсот три людини у формі кухаря зібралися на одній площі та сформували абревіатури організацій-партнерів проекту.
Наступним досягненням став дуже апетитний рекорд України: «Найбільша кількість вареників на одній локації».
Після встановлення рекордів учні ПТНЗ Волині мали змогу відвідати майстер-класи від провідних бренд-шефів України.
У практичних турах VІІ Всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, який проводився за рекомендаціями Всесвітньої Асоціації Кулінарних Союзів (WACS).
Кухарі продемонстрували на розсуд фахового журі свою кулінарну майстерність і за результатами змагань отримали:
Номінація «Мініатюри» ІІІ місце – Валентина Лук’янчук(майстер в/н Захарчук Н.В.)
Номінація «Золотий Український Шеф-кухар року» ІІ місце – Давид Смолянюк (майстер в/н Юрчук Н.І.)
Тож бажаємо молодим кулінарам не зупинятися на досягненому та далі навчатися і ставати ще краще.